Aanbod
Studiebegeleiding
Ik leer leren
Workshop motiveren
Ik leer anders
Online studiebegeleiding
Typecursus

Aanbod studiebegeleiding

Wij bieden diverse trainingen aan; studiebegeleiding: Ik leer leren, Ik leer anders, cursus motiveren en online studiebegeleiding.
Ons aanbod blijft groeien.

Studie-
begeleiding


Ik leer leren


Ik leer anders

We begeleiden je om meer uit jezelf te halen.

Wij zijn er om je een steuntje in de rug te geven.

Wij zijn er om je een steuntje in de rug te geven.


Cursus motiveren

Online Studie-
begeleiding


Typecursus

Hoeve77_instructies

Studiebegeleiding:

Studie-begeleiding:

Studiebegeleiding is bedoeld voor leerlingen die moeilijkheden ervaren bij het maken van het huiswerk of bij het bestuderen van de lesstof. De begeleiding is gericht op het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om het onderwijs succesvol te doorlopen.
We bekijken welke leerstrategie uw zoon of dochter hanteert en welke het meest geschikt is. Ook bieden we hulp bij het structureren en plannen van het schoolwerk en bij het maken van werkstukken of spreekbeurten.  

Ik leer leren:

Ieder kind kan leren, maar soms gaat dat niet vanzelf.

De training ‘Ik leer leren’ is zeer geschikt voor kinderen vanaf groep 8, brugklassers en jongeren in het voortgezet onderwijs. Er wordt onder andere ingegaan op:

–  Leerstijlen
–  Motivatie en concentratie
–  Faalangst en zelfvertrouwen
–  Plannen en organiseren

‘Leren’ hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat je langere tijd geconcentreerd blijft? Hoe blijf je gemotiveerd en hoe plan je het huiswerk? Voor deze onderwerpen is de ‘ik leer leren’-training ontwikkeld. Deze training is speciaal ontwikkeld voor kinderen van groep 7/8 in het basisonderwijs ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren tegenvalt en tieners in het voortgezet onderwijs die vastlopen bij het leren.

De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Het leert kinderen welke vaardigheden nodig zijn om te kunnen leren, oftewel: HOE je moet leren! Daarmee onderscheidt deze training zich van huiswerkbegeleiding.

De ‘Ik leer leren’-training bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur en wordt gegeven in groepsvorm met 4 – 6 kinderen. Ook is een individueel traject mogelijk.

Door de ‘Ik leer leren’- training:

– Ontdekt je kind zijn eigen manier van leren.
– Leert je kind omgaan met faalangst en motivatieproblemen
– Leert het plannen en organiseren
– Leert je kind zich beter te concentreren
– Ontdekt het zijn persoonlijke leerstijl

Iedere les wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. In het werkboek staat een actieplan waar je kind altijd op terug kan vallen. De oefeningen, testen, tips en trucs blijven waardevol.

Lees meer
Hoeve77_Motivatie

Workshop motivatie verhogen:

In deze workshop wordt gewerkt aan het grip krijgen op motivatieproblemen, zodat taken wél uitgevoerd worden en inzicht ontstaat op belemmerende factoren.

Kan jouw kind wel leren, maar is het niet gemotiveerd om aan de slag te gaan? Heeft het gewoon niet zo’n zin meer in school en huiswerk? En heb je thuis veel gedoe over uitstelgedrag en tegenvallende cijfers? Dan is deze tweedelige workshop ‘Motivatie verhogen’ echt iets voor jullie!

Waaróm ben je niet gemotiveerd?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van een lage motivatie. In deze workshop maakt je kind een test om deze oorzaak te achterhalen. Dan kunnen we vervolgens doelgericht gaan werken aan een oplossing.

Wat gaan we doen tijdens deze workshop?

De workshop is gericht op inzicht en bewustwording en ook het oefenen van nieuw gedrag. De oefeningen zijn afwisselend en gaan verder dan alleen maar praten. Via allerlei materialen en oefeningen leert je kind ook vóelen wat het moet doen en wat het oplevert.

Bijeenkomst 1:
– Kennismaken en doelen vaststellen
– Persoonlijke test (waar ligt het bij jou aan dat het niet lukt)
– Diverse oefeningen rondom de uitkomst van de test
– Afspraken maken met jezelf

Bijeenkomst 2:
– Evaluatie hoe het nu gaat
– Onderzoek en bewustwording executieve functies
– Diverse oefeningen rondom motivatie
– Afspraken maken met jezelf
– Afsluiting

Voor wie is de workshop ‘motivatie verhogen’ bedoeld?
De workshop is bedoeld voor kinderen op de middelbare school, die last hebben van een gebrek aan motivatie voor het leren. Dit kan zich uiten in:
– Uitstelgedrag
– Somberheid
– Overmatig gamen
– Tijdnood
– Ruzies thuis over al dan niet op tijd beginnen

Deze workshop is een aanvulling op de training ‘Ik leer leren’. Hij kan prima los gevolgd worden, zonder de hele training, maar is ook juist een mooie aanvulling voor degenen die de training al gedaan hebben.

Praktische informatie

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten van 1,5 uur in groepsverband of twee keer 1 uur een individueel gesprek.

Lees meer

Ik leer anders:

Leerachterstand, dyslexie, AD(H)D, autisme, PDD-NOS?
Leerproblemen praktisch aanpakken met de training ‘Ik leer anders’.

Na onderzoek blijkt dat leerlingen met een leerachterstand of dyslexie vaak in beelden denken, niet in woorden. Daardoor wordt de lesstof niet begrepen en onthouden. Het onderwijs sluit niet aan bij alle denkwijzen, want de meeste mensen (±95%) leren via het gehoor. Slechts een kleine groep leert visueel. Bijles helpt onvoldoende, omdat ze dan meer informatie op ‘foute’ wijze krijgen aangeboden. Door de informatie te vertalen naar beelden, kan deze groep zich de lesstof wel eigen maken. Tijdens een korte training leer je deze techniek zelf toepassen. Ideaal om vervolgens de lesstof in de klas goed te kunnen volgen.

Direct resultaat.
De leerling kan tijdens de eerste sessie direct vertellen of deze leermethode voor hem of haar werkt. Blijf niet langer worstelen met schoolwerk. Deze leermethode is bewezen effectief.

Denk aan het woord STOEL. Wat zie je?
Zie je letters: S-T-O-E-L of een plaatje?
Zie je een plaatje, doe dan de test op:
www.ikleeranders.nl

Training basisschool ’Ik leer anders’ leert je om
informatie te vertalen naar JOUW informatiesysteem:
visueel. Dit kun je (in de toekomst) ook toepassen
op vakken als geschiedenis, aardrijkskunde,
buitenlandse talen enz.

Inhoud training (± 4 tot 6 sessies) 
* Onthouden van informatie
* Taal: spellen, lezen
* Rekenen: tafels, plus en min sommen
* Klokkijken

Lees meer
online begeleiding

Online studiebegeleiding:

Online studie-begeleiding:

Online begeleiding vindt enkel op individuele afspraak plaats.

Hoeve 77 studiebegeleiding & meer biedt ook online studiebegeleiding aan. Op deze manier is het mogelijk begeleiding te krijgen van onze begeleiders op afstand! Hiermee zorgen we ervoor dat de leerlingen heel snel geholpen kunnen worden.

Hoe werkt de online begeleiding?

Via een link naar een beveiligde omgeving komt er een video- en geluidsverbinding tot stand. Je gaat dan eerst met een begeleider de agenda doornemen en het maak- en leerwerk inplannen. Daarna kun je zelfstandig aan de slag. Als je vastloopt met een vraag, kun je altijd weer online komen om die vraag te stellen. Na een afgesproken tijd is er weer een contactmoment met een begeleider om het gemaakte werk te bespreken en na een (online) intake bepalen we samen de juiste aanpak en begeleiden en plannen we ons eerste begeleidingsmoment in. Dit kan meestal al op zeer korte termijn!

Typecursus:

Binnenkort te volgen bij Hoeve77 Studiebegeleiding & meer.

typemachine